NieuwsFoto van mountainbiker met duimen omhoog

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbikeroutes. Door de pandemie is mountainbiken in Nederland meer in trek dan ooit tevoren. Met veel nieuwe natuursporters is dit goed waarneembaar op de 235 officiële Nederlandse mtb-routes. Deze routes worden veelal onderhouden door lokale clubs en verenigingen die vaak bestaan uit vrijwilligers.

Om deze doorgewinterde vrijwilligers de erkenning te geven die zijn verdienen, organiseren wij voor het vierde jaar de MTB Trail Awards. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. De MTB Trail Awards vormen een initiatief van Robert van Rooijen, MTB Challenge en MTBroutes.nl. In samenspraak met instanties als IMBA, NTFU, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer streven zij naar duurzaamheid en toegankelijkheid van de routes en sportontwikkeling in het algemeen.

Meest duurzame MTB Trail: MOZL
Uit het juryrapport: naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om routes zo duurzaam mogelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt onder andere gelet op het voorkomen van verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

Wij geven dit blijk van erkenning met plezier door aan de vrijwilligers die de mtb-routes in Zuid-Limburg aanleggen en onderhouden.

Meer informatie over de MTB Trails Awards 2020/2021.