In 2019 werden de eerste twee Official Trailhubs bij Buitenplaats de Mechelerhof en EuroParcs Gulperberg gerealiseerd. Een Official Trailhub is een locatie die aan één of meerdere routes ligt en over parkeer, afspuit, horeca- en overnachtingsfaciliteiten beschikt. Deze trailhubs hebben een faciliterend karakter voor de mountainbiker die actief is op de Zuid-Limburgse routes. Inmiddels hebben we meerdere van deze trailhubs weten te realiseren, bij Buitenplaats De Mechelerhof in Mechelen, Europarcs Camping Gulperberg in Gulpen, Landal Kasteeldomein de Cauberg, Sporthal Strijthagen in Landgraaf, Brasserie Bie de Groeve in Meerssen, Park het Plateau in Brunssum en bij B&B le Rêve in Maastricht. Alle trailhubs zijn uitgerust met materialen en een mobiele werkplaats van Trivio (Tehava).

EuroParcs Gulperberg is gelegen aan de Gulpen-route.

Buitenplaats De Mechelerhof is gelegen aan de Mechelen-route en de Mechelen Family Ride.

Adventure Park het Plateau is gelegen aan de Roode Beek-route, waaraan ook het Bikepark Hendrik is gelegen. Er is een verbinding met de Brunssummerheide-route.

Watersley Sports & Talentpark is gelegen aan de Sittard-Geleen- en de Windraak-routes. De Sittard Watersley NK 2019-route is gelegen op het terrein van deze Official Trailhub.

Landal Kasteeldomein De Cauberg is gelegen aan de Landal Cauberg Valkenburg-route. Er is een verbinding met de Shimano Valkenburg Houthem-route.

Brasserie Bie de groeve is gelegen aan de Meerssen-route.

Shimano Experience Center is gelegen aan de Shimano Valkenburg Houthem-route en de Shimano Family Ride Valkenburg. Er is een verbinding met de Landal Cauberg Valkenburg-, de Ber Huynen Margraten- en de Nuth-Voerendaal-routes.

Sporthal Strijthagen is gelegen aan de Heerlen- en Strijthagen-routes en het Landgraaf Combinatietraject. Ook is ook het Bikepark Strijthagen gelegen.

Heb je interesse om ook Official Trailhub worden? Stuur een e-mail naar communicatie@mozl.nl.