Zuid-Limburg weer op de kaart

Als mountainbikers hebben wij ons verenigd in Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL). Een groep van vrijwilligers en verenigingen die samen met organisaties als het Huis voor de Sport Limburg, Cycling Limburg, NTFU, Routepunt Zuid-Limburg (VVV) en onze ambassadeurs proberen het mountainbiken op een goede manier een moderne plek te geven in het recreatieve landschap van Zuid-Limburg en de Euregio, in samenwerking met andere belangenverenigingen en natuurbeheerders.

Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (hierna: MOZL) stelt zich ten doel om Limburg weer op de kaart te zetten qua mountainbike infrastructuur, in samenwerking met alle betrokken partijen. Synergie in economie, ecologie, sport en recreatie met grensoverschrijdende ambitie.

OBSERVATIES EN DOELEN

Werken aan de toekomst

Als MOZL willen we ons allereerst richten op de volgende punten:

  • Het vormen van een aanspreekpunt en gesprekspartner voor mountainbike gerelateerde vraagstukken, problematieken en kansen in Zuid-Limburg en de Euregio
  • Het delen van opgedane kennis met alle betrokken partijen
  • Versterken van de sport- en natuurbeleving onder mountainbikers door routes in Zuid-Limburg te upgraden, zodat een win-win situatie ontstaat voor alle betrokken partijen
  • Vermindering wildrijden
  • Meer mountainbikers naar onze regio halen
  • Betere recreatieve mogelijkheden voor betrokken partijen
  • Grotere verspreiding van kwalitatief hoogwaardige routes

 

 

 

Natuur en beheer

Paden toegespitst op mountainbiken, ontwikkeld met natuurbeheerders, mountainbikeclubs en Tracks & Trails. Betere routes voor mountainbikers resulteert in een sterke vermindering van wild rijden en conflicten met derden.

Verder lezen

Sport en evenementen

Mountainbiken is een laagdrempelige sport met een relatief lage blessuregevoeligheid. Buitensport leidt tot een betere gezondheid dan binnensport en levert een stimulans om ook voor woon-werkverkeer de fiets te pakken.

Verder lezen

Economie en toerisme

Toerisme speelt een belangrijke rol in Zuid-Limburg. Ook het mountainbiken kan significant bijdragen en zodoende ook de ecologische hoofdstructuur versterken.

Verder lezen

Jean Debeij

Secretaris

Frank Laux

Penningmeester

Armand Meertens

Routes

Klaas Bos

Marketing en Communicatie

Ger Wagemans

Voorzitter

Jaarrekening MOZL 2017

Zie hier voor de jaarrekening van MOZL voor het jaar 2017.

MOZL en ANBI

MOZL heeft de ANBI-status aangevraagd.

Lees verder