Nieuws

Afgelopen zaterdag was de opening van Bikepark Eijsden. Dit bikepark biedt een veilige omgeving voor de jeugd om de kneepjes van het mountainbiken spelenderwijs onder de knie te krijgen. Het bikepark is voorzien van jumplines, een houten wallride, evenwichtselementen, een pumptrack, een kombocht en hoogteverschillen. Al vóór de officiële opening bleek dat het bikepark in een grote behoefte voorziet. Bekijk de video voor een impressie van Bikepark Eijsden.

Het bikepark werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Eijsden-Margraten, mtb-club Bikers Oet Eèsjde, Patrick Janssen van Tracks & Trails en MOZL. De bal (of beter: het wiel) kwam aan het rollen door Pol Peerboom die hierover een e-mail naar wethouder Chris Piatek stuurde, een top-initiatief!

Het nieuwe bikepark sluit naadloos aan bij de ambities van MOZL. We willen namelijk de jeugdige mountainbiker faciliteren met bikeparks en fun-elementen op of naast de mtb-routes. Doel daarvan is het stimuleren van sportactiviteiten. Op dit moment zijn we in gesprek over andere locaties in Zuid-Limburg voor de aanleg van vergelijkbare bikeparks.
Het bikepark sluit ook aan bij het beleid van de gemeente om de sportbeoefening door jongeren te stimuleren, zoals vastgelegd in het Regionale Sportakkoord “Heuvelland in Beweging”.

Bikepark Eijsden is gelegen aan de Pisartlaan te Eijsden, parkeer bij de sportvelden van SVME.