Nieuws

Grenzen verleggen met de Limburg200 MTB en Gravel routes.

Medio mei wordt het startsein gegeven voor een nieuwe ultra MTB en gravel uitdaging in Zuid-Limburg. Op dit moment wordt hard gewerkt aan twee nieuwe uitgepijlde routes van elk meer dan 200 kilometer. Deze uitdaging kan in één, twee of drie dagen worden volbracht. De routes zijn afhankelijk van het weer 365 dagen per jaar te rijden.

MTB

De MTB route (209km met 2800hm) is een combinatie van de mooiste reeds bestaande officiële MTB routes in Zuid-Limburg. De MTB route voert via Valkenburg naar Meerssen, over delen van de bekende routes in het Heuvelland naar Parkstad om vervolgens in Brunssum rechtsomkeert te maken richting Heerlen en Voerendaal waarna uiteindelijk in Valkenburg de finishlijn ligt.

Gravel

De Gravel route (203km met 2400hm) is een nieuw aangelegde route die gebaseerd is op de bestaande routes van de Gravel Series Limburg, Gravel Fondo Limburg en de gravel routes van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL). De start en finish van beide routes ligt bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. “De routes zijn niet alleen vanwege de lengte bijzonder zwaar. De prachtige landschappen en de verschillende typen ondergrond in Zuid-Limburg maken deze routes een unieke uitdaging voor zowel topatleten die Limburg200 in één dag rijden, als gevorderde mountainbikers die er twee of drie dagen over doen”, zo legt projectleider George Deswijzen uit.

Tickets

Vanaf medio mei zijn de tickets rechtstreeks via de website van Limburg200 of aan de receptie van het Shimano Experience Center in Valkenburg te koop. Je krijgt vervolgens de GPX van de route, een brevet met route en stempelkaart en het officiële Limburg200 stuurbord.

Koffie en vlaai

Het team van Shimano trakteert je vervolgens op een kopje koffie en een lekker stukje vlaai zodat je even de tijd om goed aan de start te staan van je rit. Tijdens de rit verzamel je onder andere bij Snowworld Landgraaf de vier stempels op basis waarvan je na afloop de medaille ontvangt. Limburg200 werkt samen met MOZL, Landal Kasteeldomein de Cauberg, Visit Zuid- Limburg, Landal Waufsberg, Snowworld Landgraaf, Camping ’t Geuldal, Specialized en het Shimano Experience Center. Op vertoon van je inschrijving krijg je bij de deze partners onder andere korting op overnachtingen en of horeca, dat is afhankelijk van de specifieke partner en wordt weldra via de website bekendgemaakt.

Opbrengsten naar routeonderhoud

De opbrengsten van Limburg200 gaan naar Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg voor de aanleg en het onderhoud van de Zuid-Limburgse MTB infrastructuur.