Nieuws

Volgens de website Cobbles Cycling is Limburg de beste mountainbike provincie van ons land.

Op basis van verschillende indicatoren waaronder hoogtemeters, hoogtemeters per km, aantal routes en belevingsscore heeft de redactie van Cobbles Cycling alle 12 provincies geanalyseerd.

Qua uitslag sprong Limburg er natuurlijk met het aantal hoogtemeters uit maar ook met het aantal routes, 29 in totaal, scoorde Limburg goed, hetgeen resulteerde in een tweede plek achter de provincie Brabant. Van de 29 Limburgse routes liggen er overigens 22 in Zuid-Limburg. Deze vallen onder het beheer van Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) die samen met de regionale mtb clubs verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, de ontwikkeling en de duurzame aanleg van mtb routes in Zuid-Limburg.

Beleving

Qua beleving scoorde Limburg iets minder met een vierde plaats achter de provincies Utrecht, Friesland en Overijssel. Om ook qua beleving hoger te gaan scoren wordt op dit moment hard gewerkt op de verschillende routes in Zuid-Limburg. Met name in Valkenburg, Landgraaf, Brunssum, Sittard-Geleen en Maastricht lopen er verschillende projecten om het fun gehalte te verhogen, aldus MOZL-voorzitter Ger Wagemans, “Met de overall win zijn wij uiteraard zeer blij. Prachtig nieuws en een mooie bekroning op het harde werk van onze 400 vrijwilligers die elk weekend aan de slag zijn op de verschillende routes. Dit is een aanmoediging voor ons om samen met de mtb clubs te blijven werken aan de Zuid-Limburgse mtb routes zodat we deze eer ook de komende jaren kunnen blijven waarmaken.”

Mtb campagne

Volgende week start de nieuwe mtb campagne waarin MOZL aan de mountainbikers vraagt om hun waardering uit te spreken voor het vele vrijwilligers werk aan de routes. Door de aanschaf van een unieke framesticker steunen zij in eerste instantie het werk een de mtb-routes. Daarnaast gaat ook nog een deel van de opbrengsten naar het landschapsfonds. Voor meer informatie over de aanschaf van de framesticker zie: mozl.nl